Vi kom ur offerkoftan!

Så här fint är det i Motala! Här sitter jag och softar på Varamon strand efter föreläsningen på Duvan.
Så här fint är det i Motala! Här sitter jag och softar på Varamon strand efter föreläsningen på Duvan.Intressanta och givande föreläsningsdagar i Motala

I lördags gästade jag ännu en gång Duvans fina förening i den idylliska vackra ”vattenstaden” Motala och med en energiskjuts av det vackra vädret gick vi där igenom hur illusionen Martyren hindrar oss att leva livet fullt ut. Tack till alla er som offrade några soltimmar och dök upp! Och för er som hade förhinder att närvara på föreläsningen finns möjligheten att ta del av föreläsningen via webben. Nästa föreläsning i serien Mer liv i livet på Duvan är den 4 oktober 2014. Då handlar dagen om ”Förminskningen – illusionen om att vi är värda vad vi gör”. Här finns hela Jante-konceptet och föreställningen att vårt grundvärde som människor skulle vara kopplat till våra prestationer… Hoppas vi ses då!

Om du inte kan vänta så finns hela föreläsningsserien som en webbkurs där du får personlig coachning i hur du släpper alla 7 illusionerna.

Här nedan delar jag med mig av  en resumé och sammanställning av föreläsningen om Martyren:

Detta är Martyren

Martyren skapas av rädslan för att bli avvisad och innebär att vi överpresterar och försöker vara andra till lags för att bli omtyckta. Vi projicerar våra egna misslyckanden på omvärlden för att rädda vårt värde och fortsätta bli omtyckta. Genom att ta ansvar för andra säkrar vi att vara omtyckta och undviker att möta deras Martyr.

Så tar vi oss ur Martyren

Genom insikten att vi är unika, värdefulla och älskvärda så som vi naturligt är vågar vi lyssna inåt och tillgodose våra egna behov och ge oss utrymme för växande. Genom att erkänna och acceptera våra fel och brister tar vi ansvar för vårt eget handlande, sätter gränser och behåller samtidigt vårt eget värde och bidrar så till gruppens väl. Genom övningar i att fokusera på tacksamhet och ansvar kan vi skapa oss nya synsätt att se på världen och beteendemönster att möta situationer och på så sätt kan vi neutralisera vår Martyr. Genom att släppa överdrivet ansvar för andra kan vi hjälpa dem att utvecklas och neutralisera sin Martyr.

Martyrens koppling energimässigt

Martyren är kopplad till det andra av kroppens sju största energicentra och genom att energirensa det andra chakrat och därigenom släppa på undermedvetna föreställningar kopplade till Martyren förenklar vi och ökar möjligheterna att träna in nya förhållningssätt om oss själva och hur vi ser på omvärlden.

Må så gott allesamman!

/Anna Sandrine

Kommentarerna är stängda för denna post.