Sommaren är här och jag med den…

Jag skrev en gång en låt som handlade om sommaren och hur det är att bara vara och ta in sommaren med alla sinnen. Jag skrev om en klippa på en liten ö där jag satt och såg solen stiga över havets horisont, där jag hade hela dagen och hela sommaren framför mig. Jag fanns i ett tillstånd av varande, där saker hände runt omkring mig medan jag såg på. Låten kom till på en av mina äventyrliga kajakturer i Stockholms skärgård kring millennieskiftet och var proppfull med sommarkänsla och idyll. Det var långt innan jag började meditera och jag funderar ibland på hur det hade varit om jag visste då vad jag vet idag. Förmågan att kunna uppleva naturen som ökar med förmågan att kunna uppleva sig själv, precis som förmågan att älska allt och alla ökar med förmågan att älska sig själv…

NärvaroJag älskar naturen och det har jag alltid gjort. Den källa av kraft och insikt som vi kan få av naturen är oslagbar och därför står naturen högt på alla mina prioriteringslistor. Att få äran att bedriva min verksamhet i naturen sommartid är därför en enormt inspirerande glädjekälla! Tänk att få sträcka upp tårna mot himlen (istället för källartaket) samtidigt som kroppen väcks till liv, att få känna doften av nyvaknat gräs och vinden som smeker en rosig kind.. Det är för mig livskvalitet på hög nivå!

När sommaren är över är det ofta de små, enkla stunderna vi minns, en stark känsla ryckt ur en sekvens från en semester eller vardag. En blommande buske, en kopp kaffe i solen, en tidning i hängmattan… Vi vet aldrig i förväg vilket som blir det största minnet från denna sommar. Kanske är det den stund vi upplever just nu? Semester är förenat med harmoni och harmonin finns inuti oss. I kombination med naturen kan vi få vår känsla förstärkt oavsett om vi är på en prålig resa eller enkelt hemmavid. En balkong eller en park är utmärkta grönskande områden och alternativ till en egen trädgård, och skogen och sjöarna i vår fantastiska allemansrätt bjuder på innehållsrik stillhet. När livet stillnar öppnas sinnena och vi kan ta in livet på ett nytt och mer kvalitativt sätt.

Själalyft SkärgårdenSå funderar jag på det som egentligen var skillnaden den där gången när jag satt på klippan. Skillnaden var att jag då var medveten om det som hände runt omkring mig, men jag saknade euforin som finns inom mig. Det var vackert, men ändå fyllt av en diffus ensamhet och ett vemod. Det fanns en saknad av närvaro trots att jag upplevde mig som ett med sommaren. Idag har jag funnit en inre styrka som är med mig vart jag än går, som en kärna i grunden av alla upplevelser. Där finns en inre vetskap av mening som skänker mig djup trygghet och förvissning. Denna euforiska stomme kan liknas vid känslan av att vara smått berusad, förälskad eller fylld av kraft och den kom till mig när jag började meditera.

Som en liten sommargåva på vägen mot din innehållsrika sommar vill jag här slutligen dela med mig av min låttext och önska att du inspireras till att skapa en egen stillsam närvaro av sommaren i all sin enkelhet. Varsågod, här är:

”En morgon uti Skärgårn”

                                                     A

En morgon uti skärgår´n på en klippa på en liten ö

                                                     D

Ser jag solens första strålar breda ut sina vingar av ljus

                                                     A

Det blåser friska vindar, ger mig dofter utav hav å salt

                                                  D

Och i djupet av en himmel där luften känns som ny

 

 

                   G                 A                 D

Där har jag hela sommaren framför å början på min dag

G               A           D

Tider utav sol i fantasin

                  G                   A                     D

Var dag ska fylla upp mitt bröst å ge mig styrka å behag

G                   A                       D

Sommaren är här och jag med den

 

 

     G           A           G             A

Jag sitter på klippan o njuter en stund

       G           A           G               D

När solen går upp, blir morgon till dag

 

 

                                                       A

Det blir skugga bakom träden men solen värmer mina ben

                                                      D

Ett litet luddigt bomullsmoln som skyndar sig fort iväg

                                             A

På havet ser jag båtar, några skarvar i flock på flykt

                                                       D

Där jag sitter på min klippa spelas filmen upp för mig

 

 

                   G                 A                 D

Och har jag hela sommaren framför å början på min dag

G               A           D

Tider utav sol i fantasin

                   G                   A                     D

Var dag ska fylla upp mitt bröst å ge mig styrka å behag

G                   A                       D

Sommaren är här och jag med den

 

 

     G           A                 G           A

Jag sitter på klippan, när solen går ned

       G             A         G                 D

Av dagen som varit så kommer det fler    

 

 

                   G                 A                 D

Och har jag hela sommaren framför å början på min dag

G              A           D

Tider utav sol i fantasin

                   G                   A                     D

Var dag ska fylla upp mitt bröst å ge mig styrka å behag

G                   A                       D

Sommaren är här och jag med den

 

 

Jag sitter på klippan, när solen går ned

       G             A         G                 D

Av dagen som varit blir det morgon igen…

 

Kommentarerna är stängda för denna post.