Olika typer av yoga


 

Yoga – drop-in & terminskurser

Yoga drop-in är mitt ”normalpass” för både nybörjare och erfarna. Här ligger fokus på att finna det djupa andetaget och utveckla styrka, kondition, smidighet, och balans för hela kroppen. Vi använder oss av övningar hämtade från Hatha yoga, Yinyoga, medicinsk yoga mfl. Hit kommer människor som mår bra eller har värk, är stressade eller känner sig allmänt stela för att förbättra och förebygga sin hälsa. Passet är uppbyggt med en introducerande mindfullnessövning, träning på det djupa andetaget, gymnastikövningar i synkronisering med andningen samt en liggande avslappning på slutet. Vi utövar både enkla och lite mer krävande övningar där alla utövar yogan utifrån sina egna unika förutsättningar. Vi arbetar med vår egen kropp som utgångspunkt så alla kan vara med. Har du svårt att sitta på golvet finns här hjälpmedel i form av block och remmar. Boka din drop in på 0704381322.

Själayoga FlödesyogaSjälayoga

 

MediYoga vid Stress & Utbrändhet

MediYoga år en klinisk terapeutisk form av yoga baserad på vetenskaplig forskning. Dessa kurser har ingen drop-in utan du köper ett paket om fyra gånger i taget, där du själv väljer om du vill fortsätta på nästa kurs. Här får du terapeutiskt stöd med yogaträffar, teori om stress och hur den påverkar vår kropp, yogaprogram att utföra hemma, kompendium att läsa utifrån individuell förmåga samt coachning via mail. Du får lära dig grundläggande andningsteknik för ökad syresättning, muskulär och mental avslappning samt hormonbalans. Därtill enkla gymnastikrörelser utefter individuell förmåga, mindfullness för kroppskännedom, liggande djupavslappning och meditationer med ljud för ökad minnesförmåga och koncentration. Kurserna är religiöst fristående och följer MediYogas utbildningsmaterial för Stress & Utbrändhet skapat av Elisabeth Engqvist.

Enskild konsultation

I en enskild konsultation får du personlig rådgivning med övningar i ett yogaprogram som du kan göra hemma, samt har möjlighet att ställa frågor kring hur du upplever dig själv och yogan.

Sommaryoga

Sommaryoga utomhus

Att yoga utomhus i naturen är en fantastisk upplevelse och en enorm drivkraft. På morgonen/kvällen samlas vi i gröngräset. Beroende på hur vinden blåser är vi ibland på lite olika ställen, men du hittar oss lätt. Varje väder bjuder på sin enorma skönhet, vågors brusande eller spegelblankt vatten, dimma över den vidstäckta Hjälmaren eller humlornas surrande på blomsterängen. Hit kommer både barn och vuxna i alla åldrar och från olika orter. Ett värt besök för dig som vill uppleva dig själv med alla sinnen! Vid regn kör vi oftast ändå, det brukar klarna upp och ibland har vi tak över huvudet att tillgå. Medtag egen yogamatta/strandmadrass och se aktivitetskalendern eller ring gärna för aktuell info.

Sommaryoga Sommaryoga

Sommaryoga Sommaryogaspagat plogen stranden

Yoga för ryttare – yoga på ditt ridläger

Yoga och ridning har mycket gemensamt. Jag kommer till din ridskola för ett härligt yogapass med ditt gäng. Perfekt som inslag på ridlägret för att samla ny energi, stretcha och hitta fokus med hästen. På yoga för ryttare talar vi mycket om avslappning och jordning som är två värdefulla nycklar för att landa i sadeln. ”Nu kan vi ju rida ett pass till efter det här” sa en nöjd deltagare, och den ridskolan ville genast boka mig igen till nästa år  :).

Yoga på möhippan – erotisk & tantrisk yoga

Finns det något roligare än att ha en yoga Erothica på sin möhippa? Här kombinerar vi nytta med nöje. Ni får alla lära er värdefulla verktyg för att förbättra relationen med dig själv och få ett bättre sexliv. Och så spexar vi till det lite med lite pinsamheter så att alla brister ut i gapflabb. Villkoret är att gruppen fortfarande är nykter under passet och passar därför bra som en icebreaker/uppstart på er hippa.

 

Retreat i Regna retreat i regna 15-300px Företagsyoga Retreat i Regna

Gravidyoga, Yoga inför förlossning & Mamma-Baby-Yoga

Under hela graviditen och inför förlossningen har du stor nytta av yoga. Här kan du lära dig att träna din bäckenbotten, lära känna din kropp slappna av och underlätta för din fysiska hälsa med utvalda gravidyogaövningar och andningsteknik. Som gravid kan du komma på mina vanliga pass och modifiera rörelserna efter dina behov. Och i slutskedet av din graviditet har du nytta av att unna dig en eller ett par gångers individuell yogakonsultation. När ditt barn är fött kan ni yoga tillsammans för att komma i bra balans. Boka gravidyoga, mamma-barnyoga eller konsultation inför förlossningen i grupp eller individuellt.

Gravidyoga      Gravidyoga

Gravidyoga

Mycket av mina spänningar har släppt, och jag känner mig smidigare och gladare sedan jag började med yoga.Deltagare 2013

 

Yogan har fått mig att hitta mitt inre lugn. Det funkar verkligen!Deltagare 2013
Det känns att jag har jobbat även fast det inte är jobbigt.Deltagare 2013