”Lata dagar” har gett mig ny kraft!

Vilken sommar vi har haft! Sol och värme som går ända in i själen! Det behöver vi inför den kommande långa vintern, även om vi kanske har fått oss ett och annat litet stick…

Spontan lotus i kvällssolen
Spontan lotus i kvällssolen

Mitt i getingsurret konstaterar jag att jag haft en behövlig sommar med vila och det så viktiga ”göra ingenting”. Jag har fått ökad förståelse för hur viktigt det är att planera in tomrum i våra liv där tankarna tillåts tystna ett tag. Jättejobbigt kan det vara att möta vårt vakuum av semestertid när vi är fullt vardagssysselsatta med att tänka ut, planera och strukturera, eftersom stressen kan vara en flykt från att lyssna på oss själva. Då kan ångesten knacka lite på axeln på oss när vi plötsligt måste sätta oss i en solstol och slappna av. Men sen vänjer vi oss och nya, helt oväntade tankar poppar upp liksom inifrån. Då har vi fått kontakt med vår intuition igen och vi kan ta emot nya inspirerande insikter som kan göra oss tillett bättre jag av oss själva.

I mitt behövliga vakuum av tid har jag ändå småjobbat lite. Som egen företagare är det ju ingen chef som plötsligt säger: Nu har du semester! Så det är svårt att sätta stopp när allt rullar på. Gränsen mellan att jobba och fritidspyssla är dock hårfin och jag tror att det kan gå bra att arbeta på semestern bara vi bryter våra mönster och gör på ett annat sätt. Och det har jag gjort. Jag är så lycklig över att jag fått tillbringa min sommar utomhus där jag fått lapa sol, regn och vind samtidigt som jag arbetat. Det är det som när min själ och får mig att leva.

Smygträning på huvudstående
Smygträning på huvudstående

Från sommaren 2014 vill jag ta med mig några fina minnen från min verksamhet:

Först vill jag berätta om alla tidiga morgnar då jag stigit upp med solen och satt mig i det daggvåta gräset för att skriva på min bok ”Mer liv i livet”. Det finns nog ingenting så inspirerande som att få skriva om andlighet ute i naturens stillhet. Två nya kapitel har blivit klara vilket betyder att jag nu kan erbjuda del 3 i kursen Själalyftet där vi tränar oss i att se objektivt på världen och släppa negativa tankespår.

Mitt andra sommarminne går till några fantastiska gravidyogakonsultationer där jag känt att jag verkligen varit i mitt esse och kunnat ge betydelsefulla insikter inför kommande förlossningar. Kanske får jag med några citat från mödrarnas utlåtanden på hemsidan framöver!

Jag har också haft långväga besök från bl.a. Vimmerby och Hässelby i privata energikonsultationer som varit mycket givande och fyllda med kärlek och fascinerande insikter, samt ett mycket långväga besök från Australien till strandyogan. Det var  Bobbie, en yogainstruktör i Kundaliniyoga som delade med sig av några härliga andningsövningar för att stärka immunförsvaret. Så häftigt att jag i lilla Läppe plötsligt ledde yoga på internationell nivå :).

Bobbie från Australien
Bobbie från Australien

Yogan på stranden i Läppe har som alltid varit stor succé, trots att många Läppebor fortfarande verkar lite rädda för yoga. Det är anmärkningsvärt hur något kan vara så populärt och inne och samtidigt skrämma! Yoga har ju till och med ett eget uppslag i HM-katalogen numera och ändå hör jag hur man undrar om man måste vara vig som en svan för att dyka upp hos mig. Kul har det i alla fall varit att möta alla nya och bekanta ansikten som tagit sig ned till stranden och upptäckt att yoga kan göra dem både gladare, starkare och friskare trots stelhet på nybörjarnivå. Vi har haft underbara och unika morgnar och kvällar!

Mitt nya yogaställe Berga Kulturkapell har också gått rakt in i mitt hjärta. Jag som älskar att fika och bara hänga kan ju knappast tänka mig nån bättre plats att leda yoga på än ett pittoreskt trädgårdsfik som bjuder in till en kopp kaffe efter passet! Hit har det dykt upp många nya yogis från när och fjärran och en morgon kom Katrineholms Kuriren oanmäld och smög upp i buskarna.

Berga Kulturkapell
Kaffepaus i trädgårdsfiket

Förutom yogan i Läppe och Berga har yogan smugit sig in i min sommar lite här och där och inspirerat till spontana poser. På bilderna ser ni mig träna på huvudstående på badplatsen i Vånevik i Oskarshamn och min dotter bjuder plötsligt på eget initiativ på en spontan lotusvariant framför kameran vid hamnen i Påskallavik.

Trots en ganska regning junimånad har vi kunnat vara utomhus på hittills samtliga pass både på Berga och i Läppe! Det är som att molnen skingras varje dag kl 9:00 och kl 19:00 och så vill jag minnas att det brukar vara. Tillfällighet eller universell medvind? Medvind har i alla fall den här sommaren fört med sig. Det är med nya krafter jag välkomnar höstens alla projekt, kurser och föredrag!

Inom kort kan ni alla läsa om höstens nyheter på www.sjalalyft.nu/aktiviteter.

Kommentarerna är stängda för denna post.